Hlavní obsah

Kreuziger bojuje na Tour de France o bílý trikot, zatím úspěšně

Výborně vykročil do již 96. ročníku Tour de France český cyklista Roman Kreuziger. Po zdařilé časovce dojel v nedělní druhé etapě sice sedmašedesátý, ale ve stejném čase jako vítězný britský spurtér Mark Cavendish. Kreuziger je tak v průběžném hodnocení sedmý a jede v bílém trikotu pro nejlepšího jezdce do 25 let.

Foto: ČTK/AP

Roman Kreuziger na trati úvodní časovky Tour de France

Článek

V sobotu prestižní závod nejlépe odstartoval mistr světa v časovce Fabian Cancellara, Švýcar byl v boji proti chronografu nejúspěšnější i ve Francii.

Druhá etapa skončila v hromadném spurtu, radovat se mohl Brit Cavendish. Závěrečný finiš mu skvěle připravili kolegové ze stáje Columbia-Highroad a spurtérský suverén současnosti se mohl radovat.

Roman Kreuziger dojel společně s dalšími favority v hlavním poli a vyhnul se ztrátě po pádu jednoho cyklisty v posledním kilometru, který rozdělil peloton na dvě části.

Třetí etapa z Marseille do La Grande-Motte by neměla pořadím příliš zahýbat, její profil přinese jen dvě stoupání čtvrté kategorie. Po necelých dvou stovkách kilometrů se tak očekává další hromadný spurt.

U Tipsportu si můžete tipnout na jezdce, který si z Tour de France odveze bílý trikot pro nejlepšího mladého jezdce do 25 let. Nejnižší kurs (1,57) má Lucemburčan Andy Schleck, následován Romanem Kreuzigerem (4). Třetím v pořadí by pak podle bookmakerů Tipsportu měl být Gesink s kursem 6,5.

Reklama