Hlavní obsah

Benešová odstartuje turnaj v Bastadu proti Radwaňské

Po vypadnutí ve 2. kole Wimbledonu pokračuje pro českou tenistku Ivetu Benešovou sezóna ve švédském Bastadu. V prvním kole se šestadvacetiletá turnajová osmička utká s Polkou Urszulou Radwaňskou. Na turnaji se představí další dvě Češky, Petra Kvitová a Barbora Záhlavová-Strýcová.

Článek

Mostecká rodačka Benešová letos odstartovala sezónu finálovou prohrou s krajankou Kvitovou v Hobartu, v Acapulcu a Monterrey postoupila do semifinále. V dubnu se musela pro bolavá záda odhlásit z turnajů v Marbelle a Barceloně, na French Open skončila ve třetím kole na raketě Ivanovičové. Naposledy ve druhém kole Wimbledonu Benešovou vyřadila Jankovičová.

Osmnáctiletá Polka Radwaňská letos došla v Indian Wells do čtvrtého kola, kde ji vyřadila Ruska Kuzněcovová. V červnu postoupila do čtvrtfinále v Birminghamu, poté vypadla v Eastbourne v prvním kole. Na Wimbledonu skončila rodačka z německého Ahausu ve druhém kole po prohře s Cibulkovou.

Obě tenistky se ještě nikdy neutkaly. Vítězka se ve druhém kole utká s lepší z dvojice Knappová (Itálie) – Kudrjavcevová (Rusko).

Na vítězství Benešové si můžete vsadit v kursu 1,4, na výhru Radwaňské vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,52.

Reklama