Hlavní obsah

V Bangkoku soupeří nejlepší světoví snookeroví hráči

V úterý odstartoval v Bangkoku snookerový turnaj SangSom 6-red World Grand Prix a na zápasy nejlepších mistrů tága si můžete u Tipsportu vsadit. Ze středečních zápasů jsme vybrali zápas bývalého mistra světa Petera Ebdona a Stuarta Binghama. Představí se i aktuální mistr světa John Higgins.

Článek

Turnaj, v němž je potřeba potopit šest červených koulí (místo obvyklých patnácti), se vyznačuje velkou rychlostí jednotlivých framů, v nichž papírově slabší hráči mají větší možnost porazit favorizovaného soupeře. Před rokem se tak překvapivým vítězem stal Ricky Walden, který nepatří k nejužší světové špičce.

O vítězství soupeří pět mistrů světa, vedle toho aktuálního Higginse a zmíněného Ebdona to jsou Shaun Murphy, Mark J Williams a Ken Doherty.

Osmatřicetiletý Peter Ebdon je výjimečný svojí barvoslepostí, někdy se tak během zápasu musí ptát rozhodčího, aby se ujistil o barvách jednotlivých koulí. Světový šampionát vyhrál v roce 2002, ve finále porazil legendárního Stephena Hendryho.

Rodák z anglického Basildonu Bingham je světovým amatérským šampiónem z roku 1996, nejlepší sezónu zažil v letech 2005/06. Na Grand Prix a UK Championship postoupil do čtvrtfinále. Je jedním z elitních borců, kteří dokázali zahrát maximální náběh 147. Třiatřicetiletý sportovec je zároveň výborným golfistou s handicapem 6.

Na vítězství Ebdona si můžete vsadit v kursu 1,75, na výhru Binghama vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,85.

Reklama