Hlavní obsah

V Německu je favoritem domácí Vettel

Favoritem víkendové Velké ceny Německa formule 1 je podle bookmakerů Tipsportu dvaadvacetiletý domácí jezdec Red Bullu Sebastian Vettel. Až za ním by podle kursů měl skončit suverénní lídr šampionátu Jenson Button ze stáje BrawnGP.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Vítěz GP Velké Británie F1 Sebastian Vettel z Německa

Článek

Button před třemi týdny na domácí VC v Silverstonu skončil až za německým mladíkem a Vettelovi tak může domácí porážku oplatit. Brit vyhrál šest z osmi dosavadních závodů aktuálního ročníku mistrovství světa.

Na čele průběžného hodnocení má náskok 23 bodů před stájovým kolegou Rubensem Barrichellem, který v roce 2002 na Nürburgringu vyhrál před sedmi lety ještě v barvách Ferrari.

Příliš šancí se nedává Lewisi Hamiltonovi, jezdec McLarenu a úřadující mistr světa se stále trápí. Na svém kontě má pouhých devět bodů. Britská stáj navíc v posledních čtyřech závodech nezískala ani bod.

Dobrou bilanci v Německu nemá ani Kimi Räikkönen, jenž na Nürburgringu nedokončil čtyři z posledních pěti závodů. I před letošním kláním je Fin spíše pesimistický.

Na vítězství Vettela vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,3, na Buttona si můžete vsadit v kursu 2,7. Pokud věříte Webberovi, je k dispozici kurs 7. Na Barrichella si můžete vsadit v kursu 10, na dalšího Brazilce Massu pak v kursu 25.

Reklama