Hlavní obsah

Slovan po zisku Superpoháru startuje cestu za obhajobou titulu

Úspěch ještě před zahájením nového ročníku už stihli vybojovat fotbalisté Slovanu Bratislava. Svěřenci českého trenéra Dušana Uhrina vyhráli v neděli slovenský Superpohár, ve finále porazili vítěze poháru MŠK Košice. Před zahájením cesty za obhajobou má tak slovenský šampión o důvod k optimismu více.

Článek

Slovenský Superpohár tým z hlavního místa získal už potřetí, což se předtím povedlo jen Žilině. Na úspěchu mají svůj podíl čeští fotbalisté Radek Dosoudil a David Bičík. Nyní se Slovan může soustředit na start ligy a také druhé předkolo Ligy mistrů, v němž změří síly s bosenským celkem Zrinjski Mostar.

Nejprve ale v pátek Slovan přivítá nováčka soutěže Senicu, spoléhat bude i na kanonýra Pavola Masaryka. Devětadvacetiletý rodák ze Skalice dvěma góly rozhodl zmíněný Superpohár, v minulém ročníku navíc nikdo v lize nenastřílel více gólů než on.

Senica koupila licenci na nejvyšší soutěž od Interu Bratislava a ve svém kádru má několik českých fotbalistů. Začátkem července klub oznámil, že jej posílí Tomáš Čáp, Petr Faldyna, Radek Sláma, Pavel Ricka a Tomáš Vrťo. Zejména ex-jihlavský Faldyna v posledních dvou ročnících druhé české ligy patřil k nejlepším kanonýrům.

Na vítězství Slovanu si můžete vsadit v kursu 1,24, na výhru Senice vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 9. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 5,2.

Reklama