Hlavní obsah

Vylepší Hamilton v Německu mizernou sezónu?

Zatím katastrofální sezónu zažívá britský jezdec stáje McLaren Lewis Hamilton. Úřadující mistr světa je v hodnocení mistrovství světa až jedenáctý, na vedoucího Buttona ztrácí propastných 55 bodů. Bilanci si může vylepšit ve víkendové Velké ceně Německa. První krok udělal v pátek, kdy byl nejrychlejší v trénincích.

Foto: ČTK/AP

Lewis Hamilton

Článek

Na Nürburgring má Hamilton nepříjemné vzpomínky. Před dvěma lety, kdy v seriálu začínal, měl v Německu těžkou nehodu. V pátek ale čtyřiadvacetiletý pilot překvapil a časem 1:32,149 minuty byl nejrychlejším.

Druhý čas zajel domácí Sebastian Vettel, který je podle odborníků i bookmakerů Tipsportu největším favoritem. Němec, který vyhrál poslední VC Velké Británie v Silverstonu, se svým redbullem zajel čas o 182 tisícin sekundy pomalejší.

Lídr průběžného pořadí šampionátu Jenson Button zajel třetí čas, na Hamiltona ztratil 220 tisícin.

V sobotu jezdce čeká kvalifikace, start je tradičně ve 14:00. Nedělní závod bude zahájen ve stejný čas.

Na vítězství Hamiltona si můžete vsadit v kursu 30, na umístění Brita na 2.-3. místě vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6. Pokud mistr světa skončí 3.-6., můžete vyhrát dvojnásobek svého vkladu. Pokud očekáváte umístění na 4.-8. místě, je k dispozici kurs 1,5.

Reklama