Hlavní obsah

Potvrdí Webber vítězství v kvalifikaci i v závodě?

Poprvé v kariéře dokázal Australan Mark Webber vyhrát kvalifikaci na závod mistrovství světa. V sobotu byl jezdec stáje Red Bull nejrychlejší na Nürburgringu a do nedělního závodu vyrazí z první pozice před Brazilcem Rubensem Barrichellem. Toho z druhé řady doprovodí stájový kolega z BrawnGP Jenson Button a domácí pilot Sebastian Vettel s dalším vozem Red Bull.

Foto: ČTK/AP

Mark Webber oslavuje nejrychlejší čas v kvalifikaci na VC Německa

Článek

Mokrou trať v Německu zvládl dvaadvacetiletý Webber zajet za 1:32,230 minuty a před Barrichellem měl náskok 127 tisícin sekundy.

Vítězství v kvalifikaci vybojoval ve 130. závodu ve formuli 1, poprvé od roku 1980 odstartuje do velké ceny z prvního místa Australan.

Zlepšení potvrdil Lewis Hamilton, úřadující mistr světa má na svém voze McLaren nové komponenty a vyhrál oba páteční tréninky. Páté místo v kvalifikaci je vyrovnáním letošního Britova maxima.

U Tipsportu si můžete vsadit, zda Webber přetaví vítězství v kvalifikaci v triumf v závodě. Pokud Australanovi věříte, můžete si vsadit v kursu 2,4. Pokud věříte jiným jezdcům, je k dispozici kurs 1,45.

Reklama