Hlavní obsah

Benešová zahájí pražský turnaj proti nadějné Plíškové

V úterý začíná pražský challenger pro nejlepší českou tenistku Ivetu Benešovou. Mostecká rodačka se v prvním kole ECM Prague Open utká s Karolínou Plíškovou, která před rokem na stejném turnaji překvapila postupem do čtvrtfinále.Sestry Plíškovy patří k nadějím českého tenisu.

Článek

Benešová je v žebříčku WTA na 32. místě, naposledy vypadla ve švédském Bastadu ve druhém kole po porážce s Ruskou Kudrjavcevovou. Šestadvacetiletá hráčka odstartovala sezónu finálovou prohrou s krajankou Kvitovou v Hobartu, v Acapulcu a Monterrey postoupila do semifinále. V dubnu se musela pro bolavá záda odhlásit z turnajů v Marbelle a Barceloně, na French Open skončila ve třetím kole a ve Wimbledonu ještě o kolo dřív.

Teprve sedmnáctiletá Plíšková je sice v žebříčku až 330., kariéru má ale před sebou. Letos hraje turnaje série ITF, nejlepším výsledkem je finále v italském Gradu. Před rokem Karolína v Praze překvapila postupem do čtvrtfinále, v němž podlehla Bělorusce Azarenkové.

Obě tenistky se ještě neutkaly. Vítězka se ve druhém kole utká s úspěšnější z dvojice Niculescuová (Rumunsko) – O‘Brienová (Velká Británie).

Na vítězství Benešové si můžete vsadit v kursu 1,21, na výhru Plíškové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,37.

Reklama