Hlavní obsah

Mistrovství světa formule 1 pokračuje v Budapešti

Již za svojí polovinou je letošní ročník mistrovství světa formule 1. Po překvapivém startu, kdy dominovala nová stáj BrawnGP, se na suveréna dotahuje stáj Red Bull. Její jezdci Sebastian Vettel a Mark Webber vyhráli poslední dvě velké ceny – na Silverstonu a Nürburgringu. V čele hodnocení jednotlivců je nadále Jenson Button.

Foto: ČTK/AP

Finský pilot McLarenu Heikki Kovalainen bude v Maďarsku obhajovat vítězství.

Článek

Na britského jezdce BrawnuGP se už ale nebezpečně dotahuje Sebastian Vettel, Němec ztrácí jen 21 bodů. O další dva body zpět je Australan Webber, druhý pilot Red Bullu. Na čtvrtém místě je Buttonův stájový kolega Barrichello.

Na Hungaroringu bude mít premiéru ve formuli 1 teprve devatenáctiletý Jaime Alguersuari. Na mladého Španěla vsadila stáj Torro Rosso, v jejíž voze tak musel skončit Francouz Sébastien Bourdais.

Před rokem v Maďarsku oslavil první vítězství v seriálu mistrovství světa Fin Heikki Kovalainen. Jezdec McLarenu těžil z problémů vedoucího Felipeho Massy, jemuž tři kola před koncem vypovědělo službu jeho Ferrari. Životního výsledku dosáhl Němec Timo Glock, který dovezl svojí Toyotu na druhém místě. Třetí dojel Fin Räikkönen s Ferrari.

Reklama