Hlavní obsah

Spartu v prvním pražském derby sezóny prověří Klokani

První pražské derby startujícího ročníku Gambrinus ligy uvidí diváci již ve druhém kole. Sparta v pátek přivítá Bohemians 1905, vršovičtí Klokani se do nejvyšší soutěže vrátili po roční přestávce v druhé lize. Zápas se předehrává, protože Spartu čeká v úterý odveta 3. předkola Ligy mistrů. Bohemians 1905 budou mít v hledišti výraznou podporu, na Letné by hostující celek měly podle klubového webu podporovat dvě tisícovky fanoušků.

Článek

Sparta sice odstartovala sezónu jen bezgólovou remízou v Teplicích, poté ale dokázala v úvodním zápase třetího předkola Ligy mistrů doma porazit silný Panathinaikos Atény 3:1. Góly Pražanů vstřelili Holenda, Vacek a Kalouda.

I Bohemians 1905 v prvním kole získali bod a také za bezbrankovou plichtu s Brnem. Klokani plánují sbírat body hlavně doma v Dolíčku, přesto nehodlají na Letné odevzdat kůži lacino. V listopadu 2007 tam Bohemka prohrála 1:3. Náskok Spartě zajistili Zeman, Horváth z penalty a Došek, deset minut před koncem už jen korigoval Ordoš. Jarní odveta skončila remízou 0:0.

Vicemistr chystá na úvodní domácí duel sezóny akci Red or Dead, odstraněny byly ploty kolem hřiště a nově jsou v Generali aréně dvě velkoplošné obrazovky. Domácí kouč Jozef Chovanec nemůže počítat se zraněnými Kladrubským, Kuckou a Zichem, nasazení dalších hráčů je nejisté. Mimo tak mohou zůstat Berger, Holenda či Kadlec. Klokani budou postrádat Haška a Škodu, otazník se vznáší nad Róthem a zkušeným Niklem.

Na vítězství Sparty si můžete vsadit v kursu 1,32, na výhru Bohemians 1905 vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 7,9. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,4.

Reklama