Hlavní obsah

O semifinále se ve Stanfordu utkají Dementěvová a Hantuchová

O místo mezi nejlepší čtveřicí turnaje ve Stanfordu se slovenská tenistka Daniela Hantuchová utká s Jelenou Dementěvovou. Sedmadvacetiletá Ruska je nasazenou trojkou. Na západním pobřeží USA se bojuje o dotaci 700 tisíc dolarů, vítězka si připíše 470 bodů do žebříčku WTA.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Ruská tenistka Jelena Dementěvová

Článek

Moskevská rodačka Dementěvová zahájila sezónu lednovými vítězstvími v Aucklandu a Sydney, na Australian Open postoupila do semifinále. V únoru po dvou výhrách v prvním kole Fed Cupu proti Číně podlehla ve finále halového turnaje v Paříži Venus Williamsové. Od té doby postoupila světová čtyřka nejdále do semifinále – v Charlestonu, Stuttgartu a Wimbledonu.

Sedmadvacetiletá Hantuchová letos nejlepších výsledků dosáhla zejména na grandslamech. V Melbourne vypadla ve třetím kole, ve Wimbledonu došla o kolo dál. Ve Varšavě skončila v semifinále, ve čtvrtfinále pak v Ponte Vedra Beach a Hertogenboschi.

Obě tenistky se utkaly již dvanáctkrát, výrazně aktivnější bilanci má Ruska. Hantuchová vyhrála jen třikrát (v roce 2002 v Curychu a Filderstadtu, o tři roky později v Los Angeles).

Na vítězství Dementěvové si můžete vsadit v kursu 1,24, na Hantuchovou vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,28.

Reklama