Hlavní obsah

Haas v Los Angeles změří síly se Safinem, s níž sedm let neprohrál

Soubojem dvou zkušených tenistů bude páteční čtvrtfinále turnaje v Los Angeles. Německý veterán Tommy Haas, který je nasazenou jedničkou, se o semifinále utká s ruským bouřlivákem Maratem Safinem – turnajovou osmičkou. Z podniku s dotací 630 500 dolarů si vítěz odveze 250 bodů do žebříčku ATP.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Německý tenista Tommy Haas

Článek

Světová dvaadvacítka Haas v jednatřiceti letech zažívá skvělou sezónu, zejména v poslední době je ve vynikající formě. Po čtvrtfinálové prohře se Švýcarem Federerem na French Open vyhrál rodák z Hamburku turnaj v Halle a na slavném Wimbledonu opět prohrál s Federerem. Tentokrát v semifinále.

Devětadvacetiletý Safin je v žebříčku ATP na 55. příčce, letos došel nejdále do třetího kola (na Australian Open, v Indian Wells a v Miami). Naposledy ve švédském Bastadu prohrál v prvním kole se Španělem Almagrem.

Oba tenisté se utkali šestkrát, čtyřikrát zvítězil Haas. Poslední vzájemné utkání je ale z roku 2006, čtvrtfinále halového turnaje v Paříži vyhrál Haas. Safin uspěl na Roland Garros 2000 a na Australian Open o dva roky později.

Na vítězství Haase si můžete vsadit v kursu 1,37, na výhru Safina vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,62.

Reklama