Hlavní obsah

Kladno v záchranářském duelu hostí Příbram

Fotbalová Gambrinus liga je sice na začátku, přesto je pravděpodobné, že týmy Kladna a Příbrami stejně jako v minulém ročníku budou opět bojovat o záchranu. Mimořádně důležitý je tak jejich nedělní vzájemný duel, který se hraje na stadiónu Františka Kloze v Kladně.

Článek

Kladno v prvním kole překvapilo remízou na půdě silného Liberce. Dokonce po gólu Szaboa vedlo, rychle ale vyrovnal mladíček Gecov. Středočeši, kteří hrají čtvrtou sezónu v nejvyšší soutěži v řadě, před sezónou jasně deklarovali svůj cíl – klidnou záchranu. Další krok mohou udělat v neděli.

Trenér Hřídel nemůže v novém ročníku počítat se zkušeným stoperem Drskem, který odešel do Jablonce. Novými posilami se před sezónou stali Peter Mráz z Čáslavi, Jan Moravec z Bohemians 1905 a Dimitri Tatanašvilli z Plzně.

Příbram byla blízko k nečekanému bodovému zisku v Ostravě. Baník v prvním kole zachraňoval výhru 2:1 až gólem Lukeše v nastavení. Domácí vedli po trefě Zehera, minutu před koncem vyrovnal Cafú. Ostrava ovšem ještě dokázala ve zbývajícím čase vstřelit vítěznou branku.

V zápasech Kladna s Příbramí příliš gólů nepadá. Ve čtyřech utkáních jich diváci viděli stejný počet. Kladno vyhrálo jedinkrát, jednou se oba celky rozešly po remíze. Skóre má aktivní Příbram 3:1.

V minulém ročníku Příbram domácí zápas zvládla, po gólech kanonýra Huňy a Klesy zvítězila 2:0. Jarní odvetu vyhrálo Kladno gólem Klinky 1:0.

Na vítězství Kladna si můžete vsadit v kursu 2,15, na výhru Příbrami vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,2. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Reklama