Hlavní obsah

Šafářová změří v Los Angeles síly s Aljonou Bondarenkovou

První zápas na turnaji v Los Angeles Lucie Šafářová zvládla, ve druhém kole českou tenistku čeká Ukrajinka Aljona Bondarenková. Rodačka z Krivého Rohu měla na úvod podniku volný los. Vítězka turnaje si ze západního pobřeží USA odveze 107 tisíc dolarů a 470 bodů do žebříčku WTA.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Bondarenková letos postoupila do třetího kola Australian Open, v Ponte Vedra Beach vypadla s Petrovovou ve čtvrtfinále. Ve stejné fázi turnaje skončila i v Madridu, ve Varšavě prohrála finále s Dulgheruovou. V červenci postoupila do semifinále turnaje v Budapešti. Se svojí sestrou vyhrála čtyřhru na challengeru v Praze.

Dvaadvacetiletá Šafářová letos zahájila sezónu čtvrtfinálovou účastí v Brisbane, na Australian Open postoupila do třetího kola. Ve čtvrtfinále vypadla i v Monterrey a Barceloně. Na Roland Garros skončila ve druhém kole, po nemoci nezvládla ve Wimbledonu první zápas proti Grothové. Naposledy Šafářová podlehla ve druhém kole turnaje v Portoroži Němce Vögeleové.

Obě tenistky se v kariéře ještě nepotkaly. Vítězka v dalším kole změří síly s lepší z dvojice Šarapovová (Rusko) – Azarenková (3-Bělorusko).

Na vítězství Bondarenkové si můžete vsadit v kursu 1,66, na výhru Šafářové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,97.

Reklama