Hlavní obsah

Berdycha čeká v Montrealu Kohlschreiber, s nímž ještě neprohrál

Těžkého soupeře má na úvod prestižního turnaje v Montrealu Tomáš Berdych. Český daviscupový reprezentant, který na kanadském podniku kategorie Masters plní roli nasazené sedmnáctky, v prvním kole změří síly s Němcem Philippem Kohlschreiberem. Šampión si z Montrealu vedle tisícovky bodů do žebříčku ATP odveze i šek na 443 500 dolarů.

Foto: Thomas Kienzle, ČTK/AP

Tenista Tomáš Berdych na turnaji ve Stuttgartu

Článek

Třiadvacetiletý Berdych letos vyhrál antukový turnaj v Mnichově, až ve finále prohrál se Švédem Söderlingem v Sunrise. Ve Wimbledonu vypadl ve čtvrtém kole s Američanem Roddickem. Ve Stuttgartu skončil už v prvním kole po prohře s domácím Kieferem, naposledy ve Washingtonu jej ve čtvrtfinále vyřadil Američan Isner.

Rodák z Augsburgu Kohlschreiber je v žebříčku ATP25., jeho nejlepším letošním výsledkem je finále týmového mistrovství v Düsseldorfu. V něm prohrál se Srbem Tipsarevičem. Naposledy pětadvacetiletý tenista vyhořel v švýcarském Gstaadu, kde jej za 65 minut smetl Rumun Crivoi 6:4 a 6:0.

Oba tenisté se utkali čtyřikrát a pokaždé uspěl český tenista. Naposledy ale oba změřili síly v roce 2007. Vítěz se ve druhém kole utká s lepším z dvojice Hanescu (Rumunsko) – Melzer (Rakousko).

Na vítězství Berdycha si můžete vsadit v kursu 1,75, na výhru Kohlschreibera vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,85.

Reklama