Hlavní obsah

Fotbalovou reprezentaci před klíčovou bitvou prověří Belgičané

Generálkou před zářijovým pokračováním kvalifikace mistrovství světa 2010 je pro české fotbalisty středeční příprava s Belgií. V Teplicích by měl nový trenér národního celku Ivan Hašek ladit sestavu na klíčový duel v Bratislavě.

Foto: Jan Beránek, ČTK

Trenér fotbalové reprezentace Ivan Hašek (uprostřed) žertuje se zbytkem realizačního týmu během úvodního tréninku

Článek

Domácí berou zápas velice vážně a Hašek se nechal slyšet, že přátelská utkání již neexistují. Přesto hodlá zkoušet varianty pro zápas na Slovensku. Mimo je opět záložník Arsenalu Rosický, zraněný je i Hübschman.

Belgičané jsou na tom v kvalifikaci ještě hůře než Češi, v páté skupině na suverénní Španěly ztrácejí jedenáct bodů. Z šesti zápasů vyhráli dvakrát, přidali bod za jednu remízu. Chybět jim bude opora defenzívy Vermaelen, který má zraněné tříslo

Poslední vzájemné utkání vyhráli v únoru 2007 Češi. V promrzlém Bruselu vítězství 2:0 zařídili svými góly Koller a Kulič. Od roku 1994 je bilance vzájemných zápasů vyrovnaná, z pěti vyhrál každý tým dvakrát.

Na vítězství českých fotbalistů si můžete vsadit v kursu 1,7, na výhru Belgičanů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,37. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,4.

Reklama