Hlavní obsah

Hantuchovou v Cincinnati čeká rozjetá Pennettaová

Ve čtvrtfinále turnaje v Cincinnati je slovenská tenista Daniela Hantuchová. Popradská rodačka si poradila s Italkou Erraniovou, Ukrajinkou Aljonou Bondarenkovou a v osmifinále i se sedmou nasazenou Ruskou Zvonarevovou. V pátek změří síly se sedmadvacetiletou Italkou Flavii Pennettaovou, která je turnajovou čtrnáctkou. Vítězka si z amerického podniku odveze 350 tisíc dolarů a 800 bodů do řebříčku WTA.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Italská tenista Flavia Pennettaová s trofejí pro vítězku turnaje v Los Angeles

Článek

Rodačka z Brindisi Pennettaová letos postoupila do třetího kola Australian Open, ve finále prohrála s Venus Williamsovou v Acapulcu. Ve Stuttgartu podlehla v semifinále Rusce Safinové, do čtvrtfinále postoupila v Hertogenboschi, o kolo dále došla v Bastadu. Naposledy se radovala z turnajových vítězství v Palermu a v Los Angeles.

Šestadvacetiletá Hantuchová je v žebříčku WTA na 27. místě, letos postoupila do třetího kola Australian Open, o kolo dál došla v Indian Wells. V Ponte Vedra Beach vypadla ve čtvrtfinále s pozdější vítězkou Wozniackou. Ve Varšavě podlehla v semifinále Dulgheruové, v Hertogenboschi skončila ve čtvrtfinále. Na Wimbledonu ji ve 4. kole vyřadila Serena Williamsová. V červenci postoupila do čtvrtfinále turnaje ve Stanfordu, naposledy skončila v Los Angeles ve druhém kole na raketě Rusky Safinové.

Obě tenistky se utkaly jedinkrát, radovala se Hantuchová. V roce 2005 ve Filderstadtu zvítězila 6:3 a 6:4.

Vítězka námi vybraného zápasu v semifinále narazí na lepší z dvojice Safinová (1-Rusko) – Clijstersová (Belgie).

Na vítězství Pennettaové si můžete vsadit v kursu 1,25, na výhru Hantuchové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,21.

Reklama