Hlavní obsah

Schalke bude hájit vedení v Hoffenheimu

Úspěšně vstoupili do nového ročníku bundesligy fotbalisté Schalke. Ti společně s mistrovským Wolfsburgem jako jediní vyhráli oba úvodní zápasy a při stejném skóre se dělí o vedení v tabulce. V páteční předehrávce třetího kola se Schalke představí v Hoffenehimu, který na vítězství stále čeká.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Fotbalisté Schalke Kevin Kuranyi (vlevo), Benedikt Hoewedes (uprostřed) a Christoph Moritz oslavují gól v utkání proti Bochumi.

Článek

Loňská podzimní senzace na úvod remizovala s Bayernem Mnichov, poté ale prohrála v Leverkusenu 0:1. Schalke vyhrálo v Norimberku 2:1 a poté doma spláchlo 3:0 Bochum.

Schalke bylo v posledních letech několikrát blízko titulu, pokaždé se něco pokazilo. Na slavný mistrovský titul klub čeká již 51 let. I proto angažoval úspěšného kouče Felixe Magatha, který s Wolfsburgem vyhrál poslední ročník bundesligy. Na svoji šanci stále čeká bývalý hráč Bohemians 1905 Jan Morávek.

Hoffenheim vzal zpět do týmu novou posilu Prince Tagoe, jemuž kluboví lékaři našli srdeční vadu a následovalo ukončení smlouvy. Dvaadvacetiletý ghanský útočník ale pohrozil soudem (měl jiný test lékařů, kteří srdeční vadu nenašli) a vedení Hoffenheimu změnilo názor.

V minulé sezóně se oba celky střetly v posledním kole, Hoffenheim zakonči mizerné jaro překvapivým vítězstvím 3:2. Podzimní vzájemný duel skončil remízou 1:1.

Na vítězství Hoffenheimu si můžete vsadit v kursu 2,45, na výhru Schalke vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,75. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,95.

Reklama