Hlavní obsah

Fisichella překvapivě vyrazí ve Spa z pole position

Překvapivým vítězem sobotní kvalifikace na Velkou cenu Belgie formule 1 se stal šestatřicetiletý Ital Giancarlo Fisichella. Premiérovou pole position tak mohli oslavit ve stáji Force India. Jezdci této stáje přitom v šampionátu ještě nezískali ani bod. Ukončit čekání se pokusí Fisichella v neděli ve Spa.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Italský pilot formule 1 Giancarlo Fisichella s vozem stáje Force India během kvalifikace na Velkou cenu Belgie.

Článek

Veterán Fisichella ve své kariéře kvalifikaci na GP formule 1 dokázal vyhrát jen třikrát, naposledy ovšem před více než třemi lety. Letos skončil v závodě nejlépe třináctý.

Na nejdelší trati seriálu mistrovství světa skončil druhý další Ital Jarno Trulli s toyotou, třetí pak Nick Heidfeld s BMW. Ve druhé řadě bude s Heidfeldem Brazilec Rubens Barrichello, jezdec stáje Brawn GP vyhrál minulou Velkou cenu ve Valencii.

Nedařilo se některým favoritům, do závěrečné fáze kvalifikace například nepostoupil lídr šampionátu Jenson Button, Lewis Hamilton nebo Fernando Alonso. Opět zklamal Luca Badoer, který u Ferrari nahradil zraněného Felipeho Massu. Ital skončil poslední, první část kvalifikace po chybě ani nedokončil.

Na vítězství Fisichelly v závodě si můžete vsadit v kursu 10. Na umístění Itala na druhém a třetím místě vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,5. Na pozici na 3.-6. místě si můžete vsadit v kursu 1,6, na finiš Fisichelly na 4.-8. místě pak v kursu 1,35.

Reklama