Hlavní obsah

Milionáři z Manchesteru City se představí v Portsmouthu

Zatím stoprocentní bilanci mají fotbalisté Manchesteru City v novém ročníku Premier League. Celek, financovaný bohatými arabskými vlastníky, má stejně jako loni velké cíle. Desáté místo z minulého ročníku bylo zklamáním, o posun k nejlepší čtyřce mají zařídit další zvučné posily. V Portsmouthu, který všechny tři úvodní zápasy prohrál, je v neděli vysokým favoritem.

Článek

Citizens koupili z Arsenalu Adebayora, přišli další útočníci Tevéz a Santa Cruz. Zálohu tmelí bývalý kapitán Aston Villy Barry. Naposledy získal Manchester z Evertonu anglického reprezentanta Lescotta, který by se mohl objevit v obraně po boku kapitána Kolo Tourého. Tříslo trápí totiž beka Johnsona, koleno má zraněné Santa Cruz.

Portsmouth se rozloučil s dlouhánem Crouchem, který již střílí góly v Tottenhamu. Do Evertonu odešel obránce Distin. Debut by si v neděli mohli odbýt Tommy Smith a Michael Brown. Potíže se svaly mají Finnan, Bouba Diop a Hreidarsson.

Domácí zažívají nejhorší start v klubové historii, drobnou útěchou jim může být pohárové vítězství 4:1 nad Herefordem v týdnu. Manchester City naproti tomu oba zápasy vyhrál a neinkasoval ani gól.

Oba celky se naposledy utkaly v únoru, z vítězství 2:0 se radoval Portsmouth. Podzimní zápas naopak ovládl Manchester, který soupeři nadělil debakl 6:0. Citizens naposledy zvítězili v Portsmouthu v listopadu 2004.

Na vítězství Portsmouthu si můžete vsadit v kursu 5,3, na vítězství Manchesteru City vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,57. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Reklama