Hlavní obsah

Clijstersová může vyřadit i druhou Williamsovou, na Serenu ale neumí

V parádní formě je po návratu na kurty Kim Clijstersová. Belgická tenistka po mateřské pauze září a na posledním grandslamu sezóny US Open je už v semifinále. V něm narazí na světovou dvojku a obhájkyni triumfu Serenu Williamsovou. Američanka může pomstít vyřazení své sestry Venus, které Clijstersová v osmifinále nadělila kanára.

Foto: Tony Tribble, ČTK/AP

Kim Clijstersová v prvním utkání po dvouleté pauze porazila Francouzku Bartoliovou.

Článek

Sedmadvacetiletá Serena Williamsová odstartovala sezónu semifinálovou účastí v Sydney, pak vyhrála úvodní grandslam Australian Open. Do finále postoupila v Miami, na Roland Garros došla do semifinále. Ve Wimbledonu nenašla přemožitelku, v srpnu postoupila do 3. kola v Cincinnati a do 4. kola v Torontu.

Šestadvacetiletá rodačka z Bree se na kurty vrátila v srpnu a v Cincinnati i Torontu postoupila do čtvrtfinále. Dokázala porazit světovou šestku Kuzněcovovou i pětku Jankovičovou. V New Yorku si vedle zmíněné Venus ve čtvrtfinále poradila s Číňankou Li Na.

Obě tenistky se v kariéře potkaly osmkrát a jen jedinkrát dokázala Clijstersová vyhrát. Stalo se tak v roce 2002 na Tour Championships. Naposledy se obě tenistky potkaly v Miami v roce 2003.

Vítězka námi vybraného zápasu ve finále narazí na lepší z dvojice Wickmayerová (Belgie) – Wozniacká (9-Dánsko).

Na vítězství Sereny Williamsové si můžete vsadit v kursu 1,4, na výhru Clijstersové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,52.

Reklama