Hlavní obsah

Manchester City ve šlágru přivítá Arsenal

Šlágrem sobotního programu Premier League je duel ambiciózního Manchesteru City proti Arsenalu. Londýnský celek může nasadit i uzdraveného Tomáše Rosického, který ve středu nastoupil za reprezentaci proti San Marinu.

Foto: David Moir, Reuters

Emmanuel Adebayor (vlevo) a Martin Petrov z Manchesteru City se radují z branky.

Článek

Manchester City zatím v novém ročníku soutěže vyhrál všechny tři zápasy, v nichž dokonce ani jednou neinkasoval. Vyhrál v Blackburnu, proti Wolverhamptonu a v Portsmouthu. Ve všech zápasech se trefil Adebayor, který v létě přestoupil právě z Arsenalu. V jeho dresu ve dvou z posledních tří zápasů vstřelil svému současnému zaměstnavateli čtyři góly.

Přes léto Citizens opět posilovali, jedna z nových hvězd Carlos Tévez si ale přivezla z reprezentačního srazu poraněné koleno. Stejné potíže nepustí do hry Santa Cruze, zranění jsou i Johnson a Kompany. Otázkou zůstává nasazení Robinha.

Arsenal ve třech zápasech nastřílel úctyhodných 11 gólů, šest jich v úvodním kole vstřelil domácímu Evertonu. Poté svěřenci trenéra Wengera porazili 4:1 Portsmouth, následovala porážka 1:2 na Manchesteru City. Francouzský kouč nemůže počítat se zraněným Rusem Aršavinem, mimo jsou i Djourou, Fabianski, Nasri a Walcott.

Před rokem Arsenal prohrál na Manchesteru City 0:3, jarní odvetu Kanonýři vyhráli 2:0. Arsenalu se jinak na hřišti Manchesteru City daří, v letech 1994-2006 tam vyhrál všech sedm ligových zápasů.

Na vítězství Manchesteru city si můžete vsadit v kursu 2,69, na výhru Arsenalu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,95.

Reklama