Hlavní obsah

Manchester United odstartuje Champions League na Besiktasi

Na horké turecké půdě zahájí fotbalisté Manchesteru United boje v Lize mistrů. Anglický šampión a finalista posledního ročníku prestižní soutěže zajíždí do Istanbulu, kde jej čeká Besiktas s českým reprezentantem Tomášem Sivokem.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Fotbalista Manchesteru United Rio Ferdinand

Článek

Manchester United o víkendu vyhrál na hřišti dosud suverénního Tottenhamu 3:1, přestože již v 59. minutě byl vyloučený záložník Scholes. Svěřenci trenéra Alexe Fergusona jsou až na překvapivé zaváhání v Burnley stoprocentní.

Besiktasi se jako obhájci titulu v lize nedaří, je až na 11. místě. Z pěti zápasů jedinkrát vyhrál, třikrát remizoval a jednou prohrál. Stalo se tak v sobotu, kdy v derby dvěma góly zařídil vítězství Galatasaraye 3:0 Milan Baroš.

Turkům se na anglické týmy nedaří, v sezóně 2006/07 jim Liverpool v základní skupině Ligy mistrů nasázel osm gólů. Porážka 0:8 je rekordní v historii Champions League. Domácí zápas proti Liverpoolu ale Besiktas dokázal vyhrát, což by pro Manchester mělo být varováním. Rudí Ďáblové ovšem v pohárové Evropě venku neprohráli od semifinálové odvety proti AC Milán v sezóně 2006/07.

Na vítězství Besiktase si můžete vsadit v kursu 5,3, na výhru Manchesteru United vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,57. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Reklama