Hlavní obsah

Startuje NHL, favority jsou hokejisté Detroitu a Pittsburghu

Finále nadcházejícího ročníku NHL by mělo být stejné jako v posledních dvou sezónách. Aspoň podle bookmakerů Tipsportu, kteří finalisty Detroit a Pittsburgh vidí jako největší favority soutěže. Rudým křídlům by měli nejvíc na paty šlapat hokejisté San Jose a Chicaga, Tučňákům pak Boston, Washington a Philadelphie.

Foto: Jason Cohn, Reuters

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby ukazuje fanouškům Stanley Cup

Článek

Základní část NHL přinese 1230 zápasů, vítěz bude znám 11. dubna. O tři dny později odstartuje play-off pro osm nejlepších celků obou konferencí.

Loni prestižní lize dominovali zejména ruští hokejisté. Útočník Washingtonu Alex Ovečkin byl s 56 góly nejlepším střelcem, navíc získal i Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče soutěže. Se 113 body vyhrál Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče Jevgenij Malkin z Pittsburghu. Ten přidal i cenu pro nejlepšího hráče play-off a samozřejmě Stanley Cup.

Několik českých hokejistů měnilo v létě klub. Milan Michálek byl součástí megavýměny, během níž do San Jose zamířil z Ottawy hvězdný útočník Dany Heatley. Martin Havlát se jako volný hráč upsal Minnesotě, k Jezdcům do New Yorku zamířili Aleš Kotalík a Václav Prospal. Dres slavného Montrealu oblékne Jaroslav Špaček, barvy Atlanty bude hájit Pavel Kubina. Olympijský vítěz z Nagana Robert Lang zamířil do Phoenixu, bek Martin Škoula se upsal Pittsburghu.

Podle bookmakerů Tipsportu jsou s kursem 6 největšími favority letošní finalisté Detroit a Pittsburgh. Následuje San Jose (8), Chicago a Boston (10), Washington (13), Philadelphia (17). Outsiderem jsou s kursem 200 hokejisté NY Islanders.

Reklama