Hlavní obsah

Pardubice hostí lídra extraligy Vítkovice

Těžké utkání čeká na suverénního lídra extraligy Vítkovice. Ostravští hokejisté se ve čtvrtečním zápase představí v Pardubicích s legendárním brankářem Dominikem Haškem. Středočeši zatím nenaplňují očekávání, z devíti zápasů dokázali jen tři vyhrát a v tabulce jim patří sedmá příčka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Pardubic Dominik Hašek chytá střelu slávisty Brandy.

Článek

Vítkovice jako jediné v soutěži prohráli jeden zápas, ostatních devět (z toho dva po samostatných nájezdech) vyhrály. Kouče Hadamczika může těšit produktivita týmu, jen Slavia dokázala nastřílet stejně (35) gólů jako Vítkovice. Nejproduktivnějším hráčem je útočník Juraj Štefanka s 11 (5+6) body.

Pardubice naposledy otočily nepříznivý vývoj na Slavii, kde zvítězily 5:2. Potvrdily tak vysoko výhru 6:3 nad Brnem. Čtvrtinu (8) z 32 gólů Východočechů nastřílel navrátilec Petr Sýkora, který se prosadil i na Slavii. Po čtyřech trefách mají na svém kontě Pivko a Zohorna.

V minulé sezóně Vítkovice doma porazily 2:1, poté Pardubice prohrály i doma (3:4 po samostatných nájezdech). Východočeši byli úspěšnější v druhé polovině soutěže, kdy zvítězili ve Vítkovicích 2:1 a poté stejným výsledkem skončil i zápas v Pardubicích. Všechny vzájemné duely tak byly dramatické.

Na vítězství Pardubic si můžete vsadit v kursu 2,1, na výhru Vítkovic vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,55. pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama