Hlavní obsah

Teplice v severočeském derby hostí Liberec

Jen dva týmy nebyly v dosavadních devíti zápasech Gambrinus ligy poraženy. Vedle pražské Sparty jsou to i fotbalisté Teplic, kteří jsou na druhém místě s jednobodovou ztrátou na vedoucí Jablonec. V sobotu Teplice přivítají Liberec, který zatím zůstává za očekáváním.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Teplic se radují z branky.

Článek

Teplice z devíti duelů čtyři vyhráli, ve čtyřech si se soupeřem body rozdělili. Naposledy svěřenci trenéra Plíška remizovali 2:2 v Ostravě. Zranění jsou Merzič, Rosa, Smejkala Vondrášek.

Liberec očekával lepší start soutěže než aktuálně osmé místo. Liberec doma remizoval s Kladnem, poté podlehl 0:1 Brnu. Pak domácí fanoušky potěšil vítězstvím 3:0 nad českými Budějovicemi, remízou 1:1 s mistrovskou Slavií a naposledy výhrou 2:0 nad Slováckem. Kouč Škorpil nemůže počítat s Váchou, který je na MS 20, nejistý je start Gebre Selassieho a Blažka.

Teplice ve vzájemných soubojích dominují, na Stínadlech vyhrál Liberec jen v letech 1995 a 2005. V minulé sezóně Teplice doma Liberec porazily díky gólu Stožického, na podzim zase u Nisy uspěl Liberec díky trefě Dočkala.

Na vítězství Teplic si můžete vsadit v kursu 2, na výhru Liberce vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Reklama