Hlavní obsah

Tučňáci se po úspěšném startu představí na ledě NY Islanders

Vydařený start nového ročníku NHL mají za sebou hokejisté Pittburghu. Tučňáci v prvním zápase porazili New York Rangers 3:2, když se střelecky prosadily obě největší hvězdy týmu Crosby a Malkin. V sobotním duelu se obhájci Stanley Cupu představí na ledě druhého celku z New Yorku – Islanders. Ti v minulé sezóně vyhráli proti Pittsburghu jediný zápas ze šesti.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Craig Adams z Pittsburghu se snaží překonat gólmana Rangers Henrika Lundqvista

Článek

Ostrované byli v minulé sezóně nejhorším týmem, naději vkládají do mladíčka Johna Tavarese, kterého si vybrali jako jedničku posledního draftu. Kanadský kanonýr, který v juniorech překonal střelecký rekord legendárního Wayna Gretzkého, má slavnému klubu pomoc zpět na výsluní.

Po operaci se stále dává dohromady brankářská jednička Islanders Rick DiPietro, nastoupit by naopak mohli nadějní mladíci jako Josh Bailey či Kyle Okposo.

Pittsburgh před domácím startem sezóny pověsil pod strop Mellon Areny vlajku, připomínající třetí klubový triumf v prestižní soutěži. Poté fanoušky potěšili vítězstvím nad Jezdci. Jeden gól vstřelil i Sidney Crosby, kapitán Penguins měl v poslední době potíže s tříslem, start nového ročníku ale nezmeškal. V prvním zápase nenastoupil Martin Škoula, který Pittsburgh nedávno posílil.

Na vítězství NY Islanders si můžete vsadit v kursu 3,22, na výhru Pittsburghu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,88. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,74.

Reklama