Hlavní obsah

Šafářovou v Pekingu čeká domácí Li

První zápas na turnaji v Pekingu Lucie Šafářová zvládla, porazila domácí kvalifikantku Ji. V pondělí se česká reprezentantka utká s další Číňankou – Na Li. Ta na domácím podniku plní roli nasazené šestnáctky.

Článek

Sedmadvacetiletá Li je v žebříčku WTA na 16. místě, letošní sezónu rodačka z Wuhanu zahájila později po operaci pravého kolena. V březnu prohrála až ve finále v Monterrey s Bartoliovou, ve čtvrtfinále skončila v Miami. V květnu musela opět pro potíže s operovaným kolenem odpočívat, v červnu došla do finále podniku v Birminghamu. Na US Open skončila až ve čtvrtfinále, naposledy v Tokiu Li podlehla až v semifinále se Srbkou Jankovičovou.

Brněnská rodačka Šafářová zahájila sezónu postupem do čtvrtfinále v Brisbane, poté na Australian Open vypadla ve třetím kole s Bartoliovou. Do čtvrtfinále postoupila dvaadvacetiletá i v Monterrey a Barceloně, na Rolland Garros ji ve druhém kole vyřadila Venus Williamsová. V Torontu podlehla ve čtvrtfinále Sereně Williamsové, až ve finále turnaje v Québeku podlehla Maďarce Czinkové. Naposledy Šafářová prohrála ve druhém kole v Tokiu s Číňankou Pengovou.

Obě tenistky se utkaly dvakrát, každá hráčka zvítězila jednou. Letos v Monterrey zvítězila Li (6:3 a 7:6(3).

Vítězka námi vybraného zápasu se v dalším kole utká s lepší z dvojice Dementěvová (4-Rusko) – Czinková (Maďarsko).

Na vítězství Li si můžete vsadit v kursu 1,38, na výhru Šafářové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,59.

Reklama