Hlavní obsah

Fotbalovou dvacítku v osmifinále MS čekají Maďaři

Boje v základní skupině mistrovství světa čeští fotbalisté zvládli a bez prohry postoupili z druhé příčky do osmifinále. V něm se v úterý utkají s Maďarskem, vítězem skupiny F. Pokud svěřenci trenéra Dovalila zvítězí, narazí na Itálii. Ta vyřadila Španělsko.

Foto: Suhaib Salem, Reuters

Brazilec Diogo napadá českého fotbalistu Radima Řezníka.

Článek

Čeští mladíci na úvod turnaje zdolali Austrálii, poté po zodpovědném defenzivním výkonu ukopali bezbrankovou remízu s favorizovanou Brazílií. Měli tak jistotu postupu, přesto v závěrečném utkání skupiny porazili Kostariku. Dvěma trefami výhru 3:2 zařídil mladoboleslavský Chramosta.

Maďaři na úvod turnaje překvapivě podlehli 0:3 Hondurasu, poté ale rozstříleli Jihoafrickou republiku 4:0 a porazili i Spojené arabské emiráty (2:0).

Oba celky se utkaly ve dvou přípravných zápasech. V srpnu 2006 na Memoriálu Václava Ježka skončil duel tehdejších 17 remízou 3:3 (přestože Češi vedli ještě tři minuty před koncem 3:0), předloni pak Maďaři zvítězili 4:2.

Na vítězství českých fotbalistů si můžete vsadit v kursu 1,8, na výhru Maďarů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,96. Pokud očekáváte remízu po devadesáti minutách, je k dispozici kurs 3,3.

Reklama