Hlavní obsah

Toronto zkusí první výhru získat na šampiónovi z Pittsburghu

Zatím neúspěšný start nového ročníku zažívají hokejisté Toronta. Populární kanadský klub oba své úvodní zápasy prohrál, první vítězství si může připsat v sobotním zápase proti Pittsburghu. Tučňáci jsou ale posledním vítězem Stanley Cupu a ve čtvrtek porazili silnou Philadelphii na jejím ledě.

Článek

Toronto řeší, kdo bude brankářskou jedničkou. Švédský gólman Jonas Gustavsson prohrál oba své zápasy, Finu Toskalovi se o mnoho lépe nevedlo. Ve čtvrtek ale vedení týmu zapsalo Gustavssona na listinu zraněných hráčů a povolalo z farmy Joey MacDonalda.

Nejproduktivnějším hráčem Javorových listů je český obránce Tomáš Kaberle, který ve třech zápasech nahrál na tři góly. Kladenského odchovance se přitom chtělo Toronto v létě zbavit.

Pittsburgh odstartoval cestu za obhajobou vítězstvím na New Yorkem Rangers, poté si odvezl z New Yorku dva body za vítězství nad Islanders po samostatných nájezdech. Následoval mizerný výkon a porážka 0:3 s Phoenixem, náladu si Tučňáci zlepšili na ledě tradičního rivala z Philadelphie. Letci podlehli Penguins 4:5. Podle očekávání produktivitu obstarává hvězdné duo Malkin (2+2) – Crosby (2+1).

Na vítězství Toronta si můžete vsadit v kursu 2,5, na výhru Pitttsburghu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,25. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama