Hlavní obsah

Kuzněcovová a Radwaňská jsou blízko vítězství v Pekingu

Vedle mužů bojují o titul v Pekingu i ženy. V nedělním závěrečném duelu prodlouží sérii svých finálových účastí Ruska Světlana Kuzněcovová, která změří síly s polskou tenistkou Agnieszkou Radwaňskou.

Foto: Andrew Winning , Reuters

Polská tenistka Agnieszka Radwaňská

Článek

Kuzněcovová v Pekingu prohrála finále v letech 2004 a 2008, v roce 2006 v čínské metropoli triumfovala. Rodačka z Petrohradu Kuzněcovová letos postoupila do čtvrtfinále v Sydney a na Australian Open, poté vyhrála turnaj ve Stuttgartu. V květnu podlehla v Římě ve finále krajance Safinové, vše si vynahradila triumfem na Roland Garros. Ve Wimbledonu skončila ve 3. kole, v červenci nehrála pro zranění levé nohy. Po uzdravení postoupila do 4. kola US Open. Naposledy Kuzněcovová nezvládla svůj první zápas v Tokiu, kde prohrála s Němkou Petkovicovou.

Dvacetiletá Radwaňská letos často postoupila do čtvrtfinále - podařilo se jí to v Sydney, Paříži, Indian Wells, Stuttgartu, Římě a Eastbourne. Stejně tak mezi nejlepších osm prošla ve Wimbledonu a Los Angeles. Naposledy v Tokiu prohrála semifinále s pozdější vítězkou Šarapovovou.

Obě tenistky se utkaly již osmkrát, v pěti případech - včetně letošního French Open - uspěla Kuzněcovová.

Na vítězství Kuzněcovové si můžete vsadit v kursu 1,53, na výhru Radwaňské vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,17.

Reklama