Hlavní obsah

Čilič může v Šanghaji oplatit Berdychovi daviscupovou prohru

Tenisová sezóna pokračuje v Asii a po turnajích v Tokiu a Pekingu mohou příznivci populárního sportu fandit svým oblíbencům v Šanghaji. Na finálovou účast v Pekingu se pokusí navázat Chorvat Marin Čilič, který se v prvním kole podniku kategorie Masters utká s český daviscupovým reprezentantem Tomášem Berdychem.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Tomáš Berdych v utkání Davis Cupu proti Marinu Čiličovi z Chorvatska

Článek

Čtyřiadvacetiletý Berdych letos vyhrál turnaj v Mnichově, až ve finále prohrál se Söderlingem v Sunrise. V semifinále se rozloučil s domácím challengerem v Prostějově. Na US Open skončil ve 3. kole na raketě Chilana Gonzaleze, naposledy v Kuala Lumpuru prohrál Berdych ve čtvrtfinále opět se Söderlingem. Naposledy v Tokiu nestačil ve čtvrtfinále na Južného.

Světová třináctka Čilič zahájila letošní sezónu vítězstvím v Čennaí. Poté rodák z Bosny a Hercegoviny vyhrál i turnaje v Záhřebu. Na Australian Open a Roland Garros postoupil do čtvrtého kola, o zápas dříve skončil na Wimbledonu. Na US Open pak prohrál až ve čtvrtfinále s Del Potrem, naposledy v Pekingu pak ve finále s Djokovičem.

Oba tenisté se utkali jedinkrát, letos v semifinále Davis Cupu zvítězil český tenista po pětisetové bitvě.

Na vítězství Berdycha si můžete vsadit v kursu 1,57, na výhru Čiliče vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,11.

Reklama