Hlavní obsah

Kvitová změří v Linci síly s Petkovicovou

Vyrovnané by podle bookmakerů Tipsportu mělo být pondělní utkání turnaje v Linci mezi českou reprezentantkou Petrou Kvitovou a Němkou Andreou Petkovicovou. Vítězka rakouského podniku si odveze 37 tisíc dolarů a 280 bodů do žebříčku WTA.

Foto: Paul J. Bereswill, ČTK/AP

Česká tenistka Petra Kvitová

Článek

Devatenáctiletá Kvitová letos vyhrála turnaj v Hobartu, kde ve finále porazila krajanku Benešovou. V Indian Wells postoupila do třetího kola, pak ji začal trápit pravý kotník. Po jeho vyléčení postoupila třikrát do druhého kola, v Cincinnati a Torontu neprošla kvalifikací. Na US Open po vyřazení světové jedničky Safinové prohrála v osmifinále s Belgičankou Wickmayerovou.

Bosenská rodačka Petkovicová naposledy v Tokiu prohrála ve 3. kole s Radwaňskou, letos dvaadvacetiletá hráčka bojuje většinou v kvalifikacích turnajů nejvyšší série, v červenci ale vyhrála premiérový turnaj na Tour v Bad Gasteinu. Do semifinále postoupila v Istanbulu.

Obě tenistky se v kariéře ještě neutkaly. Vítězka může ve druhém kole narazit na Ivetu Benešovou, turnajovou pětku čeká hráčka z kvalifikace.

Na vítězství Kvitové si můžete vsadit v kursu 1,68, na výhru Petkovicové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,94.

Reklama