Hlavní obsah

Berdych se v Šanghaji utká s Rusem Safinem

Úspěšně vstoupil do turnaje kategorie Masters v Pekingu Tomáš Berdych. Český reprezentant v repríze nedávného souboje v semifinále Davis Cupu udolal Chorvata Marina Čiliče. Ve středu rodák z Valašského Meziříčí změří síly s Rusem Maratem Safinem. Ten v prvním kole v Číně porazil domácího Mao-sin Kunga.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Tomáš Berdych na turnaji v Šanghaji

Článek

Čtyřiadvacetiletý Berdych letos vyhrál turnaj v Mnichově, až ve finále prohrál se Söderlingem v Sunrise. V semifinále se rozloučil s domácím challengerem v Prostějově. Na US Open skončil ve 3. kole na raketě Chilana Gonzaleze, naposledy v Kuala Lumpuru prohrál Berdych ve čtvrtfinále opět se Söderlingem. Naposledy v Tokiu nestačil ve čtvrtfinále na Južného.

Safin je 86. hráčem světového žebříčku a po sezóně ukončí kariéru. Někdejší světová jednička letos postoupila do třetího kola Australian Open, ve čtvrtfinále skončila v Los Angeles. Naposledy v Pekingu prohrál ve čtvrtfinále s Nadalem.

Oba tenisté se utkali dvakrát, v obou případech loni zvítězil Safin. Vítěz námi vybraného zápasu ve 3. kole narazí na lepšího z dvojice Simon (8-Francie) – Troicki (Srbsko).

Na vítězství Berdycha si můžete vsadit v kursu 1,35, na výhru Safina vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,7.

Reklama