Hlavní obsah

Budějovice se v předehrávce extraligy představí v Kladně

Nepříliš úspěšně probíhá sezóna pro hokejisty Kladna. Ti jsou v tabulce až čtrnáctí a cestu vzhůru by rádi zahájili ve čtvrteční předehrávce 16. kola extraligy proti Českým Budějovicím. Ty z kádru vyřadily nejproduktivnějšího hráče Kůrku, aktuálně jsou na deváté příčce.

Foto: Petr Horník, Právo

Kladenský hokejista František Kaberle

Článek

Kladno naposledy nestačilo na Plzeň, která zvítězila 3:0. Góly vstřelili Tvrdík, Kracík a Straka, čisté konto vychytal z první ligy vypomáhající veterán Dušan Salfický. Po vysoké výhře 6:1 v Litvínově se Středočechům nedaří skórovat, ve dvou zápasech se trefili jedinkrát.

Domácí trenéři mohou počítat s návratem uzdraveného beka Františka Kaberleho, mimo zůstávají Horna, Martin Procházka a Toman.

České Budějovice si poradily s Třincem, dvěma góly k vítězství 4:2 přispěl kapitán Petr Sailer. Předchozí čtyři zápasy ale Jihočeši prohráli. Venku jsou navíc poloviční, v dosavadním průběhu ligy získali mimo svůj stadión pouhé tři body.

V první čtvrtině zvítězilo na jihu Čech Kladno, rozhodující nájezd proměnil Horna. Zápas měl divoký průběh. Hosté vedli po dvaceti minutách po trefách Tenkráta a Frolíka, domácí ve druhé třetině čtyřmi trefami skóre otočili. Kladenští ale v závěrečné dvacetiminutovce vyrovnali.

Na vítězství Kladna si můžete vsadit v kursu 2,15, na výhru českých Budějovic vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,49. Pokud očekáváte remízu, po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama