Hlavní obsah

Hokejisté Vítkovic háji extraligové prvenství v Plzni

Po čtvrteční předehrávce Kladna s Českými Budějovicemi pokračuje 16. kolo hokejové extraligy. Vítkovice jsou v čele soutěže o skóre před Zlínem a svoji pozici budou v pátek hájit na ledě Plzně. Ta se po slabší fázi zvedá, v tabulce jsou Západočeši pátí.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovice naposledy prohrály s Karlovými Vary.

Článek

Naposledy tým kolem hvězdného Martina Straky bez potíží zvítězil 3:0 v Kladně, jeden gól si připsal i olympijský vítěz z Nagana. Plzni se vyplácí angažování Dušana Salfického. Brankář, který v západočeské metropol v minulosti již působil, vychytal v Kladně čisté konto. V posledních třech duelech Plzeň jen třikrát inkasovala.

Vítkovice v úterý dohrávaly 12. kolo extraligy a přišly o letošní domácí neporazitelnost. Z Ostravy si tři body odvezl mistr z Karlových Varů po vítězství 4:3. Z posledních pěti duelů severomoravský tým jen jednou zvítězil. Nastoupí už Malík, zranění jsou Barinka, Jurečka, Krenželok, Strapáč, Svačina a Vrána.

V první čtvrtině Vítkovice doma jasně zvítězily, dvěma góly ale výhru 5:2 podpořily až v posledních šesti minutách. V září po vzájemné duelu Vítkovice vystřídaly Západočechy na prvním místě.

Na vítězství Plzně si můžete vsadit v kursu 2,2, na výhru Vítkovic vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,42. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama