Hlavní obsah

Slavia se chce proti předposlednímu Kladnu dotáhnout na špičku

Stáhnout náskok vedoucí trojice chtějí ve čtvrteční předehrávce 19. kola O2 extraligy hokejisté Slavie. Pražané přivítají Kladno, které je předposlední. Naposledy Středočeši neudrželi vedení s Vítkovicemi a prohráli 2:3. Slavia podlehla Českým Budějovicím 0:2.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kouč pražské Slavie Vladimír Růžička na střídačce svého týmu.

Článek

Slavii se nedaří ofenzivně, po famózním startu se zadrhl i Roman Červenka, jehož body spoluhráči nedokáží nahradit. Naposledy v úterý poslal České Budějovice do vedení v přesilovce Gřegořek, rovněž v početní výhodě pečetil skóre Vak. Slavia doma neskórovala už 140 minut, výhru 3:0 si odvezly Karlovy Vary.

Kladno vedlo proti Vítkovicím už o dva góly, hosté snížili šťastným gólem Treilleho. Pak neproměnil Horna samostatný nájezd a lídr tabulky otočil skóre. Vítěznou trefu zaznamenal v 57. minutě Kvapil. Venku se Kladnu navíc vůbec nedaří, mimo svůj stadión získalo jen pět bodů.

V prvním vzájemném duelu aktuální sezóny viděli fanoušci deset gólů. Vítěznou branku vstřelil v čase 57:46 Pavel Patera, olympijský vítěz z Nagana poté uzavřel skóre střelou do prázdné branky. V minulé sezóně oba celky své domácí zápasy vyhrály.

Na vítězství Slavie si můžete vsadit v kursu 1,5, na výhru Kladna vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,5.

Reklama