Hlavní obsah

Ve šlágru extraligy hokejisté Zlína hostí Třinec

Souboj čtvrtého Třince ve Zlíně by se dal označit jako šlágr 19. kola hokejové O2 extraligy. Domácí se při vhodné konstelaci výsledků dokonce mohou posunout do čela soutěže, musejí ale Oceláře porazit. Třinec je ale letos s 16 získanými body nejlepším celkem mimo svůj stadión.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký Ladislav Kohn (v bílém) je letos velice produktivní.

Článek

Domácí stále budou postrádat obránce Galvase, který si nedávno v Mladé Boleslavi natrhl ledvinu. Ve čtvrtek byl alespoň bek propuštěn do domácího ošetřování. Zlín naposledy zvítězil v Karlových Varech po samostatných nájezdech, rozhodl Köhler.

Třinec udolal poslední Kometu Brno, rozhodující góle ale vstřelil Martynek až v 59. minutě. Po dvou třetinách dokonce Oceláři prohrávali. Venku Třinec předtím zvítězil po samostatných nájezdech ve Vítkovicích.

Vzájemný duel v první čtvrtině vyhrál Třinec 4:2. Vítězný gól vstřelil Cartelli, v závěru zvyšoval Růžička. Třinec spoléhá na produktivitu Ladislava Kohna, který je kanadském bodování soutěže druhý za slávistou Romanem Červenkou. Čtvrtý je pak zmíněný Martin Růžička, sedmý pak veterán Jan Peterek. Zlín má na šestém místě produktivity Petra Lešku.

Na vítězství Zlína si můžete vsadit v kursu 2,05, na výhru Třince vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,64. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama