Hlavní obsah

Navrátilec Skibbe plánuje se svým Frankfurtem vyplenit lídra

Možnost zvýšit náskok na čele bundesligy mají v páteční předehrávce 12. kola fotbalisté Leverkusenu. Tým s českým obráncem Michalem Kadlecem přivítá devátý s českým legionářem Martinem Feninem. Zajímavý duel čeká hostujícího kouče Michaela Skibbeho, který v Leverkusenu dva a půl roku působil.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Trenér Frankfurtu Michael Skibbe

Článek

Leverkusen zdobí nejlepší defenzíva soutěže, v jedenácti utkáních Bayer jen osmkrát inkasoval. Pro soupeře má slova chvály i Skibbe. „Leverkusen bude mistrem,“ říká před duelem trenér Frankfurtu. Bayer trápí zranění brankářské jedničky Adlera, který má problémy s okem. Na marodce jsou i Renato Augusto, Simon Rolfes, Patrick Helmes a Michal Kadlec.

Frankfurt má přes kladnou bilanci vítězství a proher negativní skóre, což by rád v Leverkusenu změnil. Případné vítězství jej bodově srovná s šestým Bayernem Mnichov. Tahounem hostí je Schwegler, který stejně jako kouč v Leverkusenu působil. Operace čeká hvězdu Eintrachtu Amanatidise, problémy s kolenem má brankář Nikolov, zlomená žebra Ochs.

Leverkusen v minulé sezóně vyhrál ve Frankfurtu 2:0, jarní odveta skončila remízou 1:1.

Na vítězství Leverkusenu si můžete vsadit v kursu 1,42, na výhru Frankfurtu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,3. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4.

Reklama