Hlavní obsah

Severočeská bitva o krále podzimu je tady

Možná rozhodující souboj o podzimního půlkrále je tu. V sobotním utkání 14. kola lídr Gambrinus ligy z Teplic hostí druhý Jablonec a vítěz může udělat rozhodující krok k přezimování na první příčce. Do konce podzimní části chybí jen tři kola, jedno jarní se totiž předehrává. Vedoucí duo má před svými pronásledovateli čtyřbodový náskok.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Teplic se radují z branky.

Článek

Teplice jsou se Spartou jediným neporaženým celkem, v minulém kole si přivezly vítězství 2:0 z Kladna. Doma ale občas body ztratí, hned třikrát si ze Stínadel odvezl bod soupeř. Domácí jsou nejlépe střílejícím celkem soutěže, ve 13. kolech nastříleli 26 gólů. Druhá Mladá Boleslav je v tomto hodnocení o čtyři branky zpět.

Jablonec si doma poradil se střížkovskými Bohemians Praha, jediný gól vstřelil v 83. minutě Huber. Jablonec venku letos umí, prohrál jen na Spartě a vedle remízy v prvním kole v Českých Budějovicích všechny čtyři zbývající zápasy vyhrál. Svěřence kouče Komňackého zdobí pevná defenzíva, jen Sparta (7) inkasovala méně gólů než jabloneckých devět.

Jablonec v Teplicích nezvítězil deset let, navíc čtyři z posledních pěti vzájemných utkání prohrál. Před rokem si Teplice odvezly z Jablonce vítězství 2:0, jarní odveta dokonce skončila jejich ještě o gól výraznějším úspěchem.

Na vítězství Teplic si můžete vsadit v kursu 1,97, na výhru Jablonce vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,61. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,1.

Reklama