Hlavní obsah

Vrátí Davyděnko v Paříži Beckerovi prohru?

V úterý vstoupí do turnaje série Masters v Paříži Nikolaj Davyděnko. Ruský tenista je nasazenou šestkou a změří síly s Němcem Benjaminem Beckerem. Podle bookmakerů Tipsportu je postup Davyděnka největší jistotou úterního programu. Vítěz si z Francie odveze 100 bodů do žebříčku a 450 tisíc eur.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Ruský tenista Nikolaj Davyděnko

Článek

Světová sedmička Davyděnko vyhrála turnaje v Umagu a Hamburku. Předtím Rus vypadl ve čtvrtfinále ve Stuttgartu. V semifinále skončil Davyděnko v Barceloně a Estorilu. V New Havenu prohrál ve čtvrtfinále s Američanem Querreym, na US Open podlehl v osmifinále Švédu Söderlingovi. Po triumfu v Kuala Lumpuru podlehl v Pekingu ve čtvrtfinále Čiličovi. Po triumfu v Šanghaji podlehl naposledy Davyděnko v semifinále ve Valencii krajanu Južnému.

Rodák z Merzigu Becker je v žebříčku ATP na 44. příčce, letos osmadvacetiletý tenista vyhrál turnaj v Hertogenboschi, ve finále porazil domácího Nizozemce Sluitera. Dařilo se mu i na challengerech, triumfoval v Cremoně, na Rhódu, v Baton Rouge a Heilbronnu. Od červnového vítězství v Hertogenboschi ale nepřešel nikde přes druhé kolo, naposledy v Basileji prohrál hned první zápas se Srbem Troickým.

Oba tenisté se utkali jedinkrát, loni ve Wimbledonu překvapivě hladce 6:4, 6:4, 6:4 zvítězil Becker.

Na vítězství Davyděnka si můžete vsadit v kursu 1,13, na výhru Beckera vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,42.

Reklama