Hlavní obsah

Štěpánek už naději na Turnaj mistrů nemá, rozloučit se chce se ctí

V úterý definitivně přišel český tenista Radek Štěpánek o možnost probojovat se na Turnaj mistrů. Plány mu zhatil Španěl Verdasco, který ve druhém kole turnaje v Paříži porazil Seppiho z Itálie. Český daviscupový reprezentant ale stále bojuje o cenné body do žebříčku ATP, ve středu změří síly se Srbem Viktorem Torickým.

Foto: Georgios Kefalas, ČTK/AP

Český tenista Radek Štěpánek

Článek

Třináctý nasazený Štěpánek letos vyhrál turnaje v Brisbane a San Jose, až ve finále karvinský rodák podlehl Roddickovi v Memphisu. Ve Wimbledonu postoupil do čtvrtého kola, na US Open skončil ve čtvrtém kole. Naposledy jej v Basileji vyřadil v semifinále Srb Djokovič.

Třiadvacetiletý Troicki je v žebříčku ATP na 29. místě, letos bělehradský rodák vyhrál challenger v rodném městě a mistrovství světa družstev. Na US Open skončil Troicki ve druhém kole, v Bangkoku prohrál až ve finále s Francouzem Simonem. Naposledy jej ve 2. kole podniku v Basileji porazil Chorvat Čilič.

Oba tenisté se utkali dvakrát, v obou případech zvítězil Štěpánek. Letošná duel v Cincinnati mu Troicki za stavu 6:7(2) a 0:1 vzdal. Vítěz námi vybraného utkání v dalším kole narazí na úspěšnějšího z dvojice Andy Murray (4-Velká Británie) – Jason Blake (USA).

Na vítězství Štěpánka si můžete vsadit v kursu 1,45, na výhru Torického vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,37.

Reklama