Hlavní obsah

Berdych je proti Robredovi favoritem, Španěl chce vyrovnat bilanci

Stále oba zástupce má na posledním podniku sezóny před Turnajem mistrů český tenis. Radek Štěpánek i Tomáš Berdych se v úterý v Paříži pokusí proklouznout do třetího kola, Berdychovi se v tom pokusí zabránit Tommy Robredo. Oba hráči se střídavě porážejí, pokud chce houpačku Španěl dodržet, měl by zvítězit.

Foto: Jacky Naegelen, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych na turnaji v Paříži

Článek

Čtyřiadvacetiletý Berdych letos vyhrál turnaj v Mnichově, až ve finále prohrál se Söderlingem v Sunrise. V semifinále se rozloučil s domácím challengerem v Prostějově. Na US Open skončil ve 3. kole na raketě Chilana Gonzaleze, v Kuala Lumpuru prohrál Berdych ve čtvrtfinále opět se Söderlingem. Naposledy ve Valencii prohrál ve druhém kole s Francouzem Simonem.

Robredo je světovou patnáctkou, letos vyhrál turnaje v Costa do Sauipe a Buenos Aires, až v semifinále skončil ve Viňa del Mar a Bastadu. Naposledy ve Valencii prohrál ve čtvrtfinále s krajanem Verdaskem.

Oba tenisté se utkali pětkrát, ve třech případech se radoval Berdych. Vítěz námi vybraného zápasu může v dalším kole narazit na Španěla Nadala, pokud ten porazí krajan Almagra.

Na vítězství Berdycha si můžete vsadit v kursu 1,6, na výhru Robreda vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,06.

Reklama