Hlavní obsah

Odvezou si Budějovice bůra i z Letné?

Potupných pět gólů doma od Sparty inkasovali fotbalisté Českých Budějovic v úvodním utkání 4. kola Ondrášovka Cupu. Pražané jsou tak jednou nohou v dalším kole, čtvrteční odveta je už jen nutným zlem. Jihočeši se proti rozjeté Spartě budou snažit, aby si neodvezli dalšího „bůra“.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťanský útočník Wilfried svádí hlavičkový souboj s budějovickým Maszárošem

Článek

Na měsíc starý zápas by České Budějovice nejraději zapomněly. V úvodní půlhodině pětkrát inkasovaly, sparťanskou kanonádu završil po přestávce Luboš Kalouda, který vstřelil celkem tři góly.

Jihočeši okamžitě po debaklu odvolali trenéra Tobiáše, ale ani jeho nástupci Jaroslavu Šilhavému se příliš nevede. Sice uhrál remízu na Spartě, ale po další plichtě proti Plzni následovaly prohry v Olomouci a proti Mladé Boleslavi. V tabulce jsou tak Budějovice stále poslední s dvoubodovým odstupem na Střížkov.

Sparta v lize ještě neprohrála, v pondělí zvládla těžkou dohrávku na Slovácku a v tabulce je čtvrtá s šestibodovou ztrátou na vedoucí Teplice.

Na vítězství Sparty si můžete vsadit v kursu 1,3, na výhru Českých Budějovic vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 8,9. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,2.

Reklama