Hlavní obsah

Rozhádaní kamarádi Hynek s Výborným jdou v nových týmech proti sobě

Paradoxně hned v prvním zápase v novém působišti změří síly ještě nedávno trenérská dvojice Sparty. Pavel Hynek z Holešovic zamířil do Karlových Varů, kteří v pátečním 23. kole O2 extraligy hostí České Budějovice. A ty ze Sparty získaly zkušeného Františka Výborného.

Foto: René Volfík, ČTK

Trenéři Pavel Hynek a František Výborný (vpravo)

Článek

Konec to byl nepěkný. Hynek si v rozhovoru pro média postěžoval, že jeho bývalý parťák Výborný jeho konci ve Spartě napomohl. Přestože dlouhá léta (v opačné roli) spolupracovali. Výborný všechna obvinění odmítá. Páteční vzájemný duel tak jistě pro oba kouče bude prestižní.

Karlovy Vary po zisku mistrovského titulu tápají, navíc doma se jim příliš nedaří. Po domácí prohře se Spartou odvolaly trenéra Palečka, poté se před reprezentační pauzou blýskly nevídaným obratem v Litvínově. Severočeši ještě deset minut před koncem vedli 5:2, přesto prohráli 5:6. Zraněný je stále bek Čutta.

České Budějovice rozhodně chtěly být v tabulce výše než v minulé sezóně, přesto jsou po téměř polovině soutěže jedenácté, stejně jako na konci základní části. Ve vyrovnaném středu hodnocení ale na pozice, zaručující postup do vyřazovacích bojů, neztrácejí mnoho. Naposledy Jihočeši gólem Vaka v prodloužení porazili 5:4 Mladou Boleslav.

V první čtvrtině vyhrály vzájemný zápas České Budějovice 4:3. Západočeši sice vedli po rychlém gólu Deje, domácí třemi trefami otočili skóre. Po snížení Muchy rozhodující gól zaznamenal zkušený útočník Vak. V poslední minutě Kumstát už jen korigoval.

Na vítězství Karlových Varů si můžete vsadit v kursu 1,92, na výhru Českých Budějovic vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,84. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,2.

Reklama