Hlavní obsah

Na Portugalce bez hvězdného Ronalda se těší nájezdníci z Bosny a Hercegoviny

K parádní podívané se schyluje Lisabonu. Domácí Portugalci v prvním zápase baráže o účast na mistrovství světa 2010 hostí Bosnu a Hercegovinu a tento duel přes papírové předpoklady slibuje drama. Portugalci jsou jako desátý celek hodnocení reprezentací FIFA favoritem, 42. Bosnu a Hercegovinu zase mnozí označují za černého koně.

Článek

Domácí navíc nemohou počítat se svojí největší hvězdou Cristianem Ronaldem. Čtyřiadvacetiletá opora Realu Madrid si nestihla doléčit kotník, jehož zranění nejdražšího fotbalistu světa trápí již měsíc. Portugalci si alespoň baráž zajistili v posledním duelu první kvalifikační skupiny, v němž porazili trpaslíka z Malty. Skupinu vyhráli Dánové.

Bosna a Hercegovina je na nohou, tamní fanoušci si dělají na děje na první postup na světové šampionát v historii. „Lidi jsou šťastní už za to, že jsme v baráži. Nedokážu si představit, co by se dělo po postupu,“ řekl stránkám FIFA bývalý kanonýr Teplic Edin Džeko. Šutér z Wolfsburgu v dosavadním průběhu kvalifikace soupeřům nasázel devět gólů.

Hosté předvedli v kvalifikaci, že dokáží pořádně kousat. Na suverénní mistry Evropy ze Španělska neměli, jinak je porazili jen Turci. Ti i Belgičané ale měli v konečném hodnocení měli smůlu, o Estoncích a Arménech nemluvě. Jen tři týmy v evropské části kvalifikace (Anglie, Španělsko a Německo) vstřelily více gólů než Bosňané (25).

Na vítězství Portugalců si můžete vsadit v kursu 1,4, na výhru Bosny a Hercegoviny vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama