Hlavní obsah

Dostane Cleveland od Baltimoru nářez i doma?

Jen tři týmy jsou v zámořské lize amerického fotbalu horší než Cleveland. Dotáhnout Kansas City a Oakland a připsat si druhé vítězství v devátém zápase se celek Brown pokusí v pondělní dohrávce desátého dne sezóny, kdy přivítá Baltimore. Ravens mají vyrovnanou bilanci 4:4 a letos už Clevelandu naložili debakl 34:3 ve třetím týdnu.

Foto: Tomáš Fliegl, Sport.cz

Rozhodčí před finále české ligy amerického fotbalu - ilustrační foto

Článek

Cleveland má s odstupem nejhorší ofenzívu, v osmi duelech dokázal získat jen 78 bodů. Druhý nejhorší Oakland si připsal o deset bodů více, oba týmy jen sedmkrát položily touchdown. Obrana Browns je v průměru s 209 inkasovanými body. Ve volném týmu byl vyhozený generální manažer George Kokinis, o osudu kouče Manginiho může rozhodnout prestižní pondělní duel.

Baltimore se oproti soupeři může na svoji ofenzivní lajnu spolehnout, v průměru získává 25,8 bodu za zápas. Obrana pak tradičně patří k těm lepším v lize, zejména proti běhům. Venku ale letos Ravens vyhráli jediný ze čtyř duelů.

První letošní zápas jasně ovládl Baltimore, který už po půli vedl 20:0 a celkem nešťastného soupeře smetl 34:3. Browns nestačilo 52 yardů Harrisona, který přidal dalších 33 po pasech rozehrávače. Ofenzíva jen 11x dokázala získat první down.

V posledních sedmi vzájemných zápasů divizních rivalů z AFC se pětkrát radoval Baltimore, pro nějž je celková bilance příznivější 14-7.

Na vítězství Clevelandu si můžete vsadit v kursu 4,1, na výhru Baltimore vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,2. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 18.

Reklama