Hlavní obsah

Američany Slováci porazili, teď je čeká Chile

Po euforii, již Slovensko prožívalo po postupu svých fotbalistů na mistrovství světa v Jihoafrické republice, ladí národní tým sestavu v přátelských utkáních. V sobotu Slováci porazili Američany, ve středu změří síly se silným Chile. To je v žebříčku světové fotbalové asociace na 17. místě.

Foto: Marián Peiger, ČTK

Slovenský fotbalista Marek Hamšík oslavuje s fanoušky gól v přípravě proti USA.

Článek

Američané, také účastník MS 2010, byli na Tehelném poli v úvodu aktivnější a už ve 2: minutě šli do vedení. Hlavičkující Bradley byl ovšem v ofsajdu. Slováci se poprvé do vážné šance dostali ve 26. minutě a hned se mohli radovat.

Syna reprezentačního trenéra Vladimíra Weisse mladšího fauloval v šestnáctce Bornstein a největší hvězda slovenského výběru Marek Hamšík penaltu proměnila. V úterý se na Slovensku představí Chile, které Slováci hostí v Žilině. V žebříčku FIFA je Chile na sedmnáctém místě, Slováci jsou 33.

Chile se také příští rok v Jihoafrické republice představí, spolu s ním z Jižní Ameriky postoupily týmy Brazílie, Paraguaye a Argentiny. Chile mělo v neděli nastoupit v Kolíně nad Rýnem proti domácím Němcům, zápas byl ale po sebevraždě brankáře Roberta Enkeho zrušen.

Na vítězství Slovenska si můžete vsadit v kursu 2,6, na výhru Chile vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,7. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 5,4.

Reklama