Hlavní obsah

Carolina v souboji zoufalců hostí v NHL Toronto

Sérii čtrnácti prohraných zápasů sice hokejisté Caroliny v neděli ukončili, přesto se stále potácejí na dně NHL. Stejně mizernou bilanci - 11 bodů - má překvapivě i Toronto. Ambicióznímu celku Javorových listů nepomáhá ani produktivita českého obránce Tomáše Kaberleho. Oba nejhorší týmy NHL ve čtvrtek změří síly.

Foto: Mike Blake, Reuters

Obránce Toronta Tomáš Kaberle (vpravo) se v NHL raduje s Niklasem Hagmanem a Mattem Stajanem z branky.

Článek

Carolina v úterý směřovala za dvěma body v Montrealu, v závěru ale inkasovala vyrovnávací gól a prohrála po samostatných nájezdech. Jen tři domácí hokejisté dokázali nasbírat více než 10 kanadských bodů. Podařilo se to Rayi Whitneymu, Jussi Jokinenovi a Tuomo Ruutuovi. Jen tři hokejisté nemají zápornou bilanci účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech.

Toronto prohrálo poslední čtyři zápasy a nároční fanoušci kanadského celku se pomalu připravují na další rok bez play-off. Javorové listy prohrály úvodních osm zápasů nového ročníku, příliš jim nepomohla ani série sedmi utkání, v nichž bodovaly.

Produktivitě hostí vévodí český obránce Tomáš Kaberle, který ke dvěma gólům, přidal už 19 přihrávek. Celkových 21 bodů je nejlepší výkon mezi všemi obránci NHL.

Oba týmy se už letos střetly, před necelými dvěma týdny Toronto v Carolině zvítězilo 3:2.

Na vítězství Caroliny si můžete vsadit v kursu 2,15, na výhru Toronta vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,65. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama