Hlavní obsah

Phoenix hájí konferenční vedení NBA v New Orleans

Ten zápas by měl mít jasného vítěze. Basketbalisté Phoenixu kralují průběžnému hodnocení Západní konference NBA, ve čtvrtek se představí v New Orleans. To patří k ligovému průměru, ale pozor! Doma Hornets letos vyhráli tři ze čtyř zápasů, budou ale postrádat hvězdu Chrise Paula.

Foto: Rick Scuteri , Reuters

Basketbalista Phoenix Suns Amare Stoudemire střílí koš Torontu.

Článek

Přesto je Phoenix vysokým favoritem. Vyhrál poslední dva zápasy a venku uspěl šestkrát z osmi duelů. Spolehnout se může na hvězdného Amare Stoudamirea, který už konto soupeřů zatěžkal 234 body. Pozici mu často připravuje zkušený rozehrávač Steve Nash, který v průměru za zápas zaznamená téměř 12 nahrávek na koš. To je nejlepší bilance v soutěži. Naposledy Phoenix vyhrál 111:105 v Houstonu.

New Orleans ukončilo sérii tří proher vítězstvím nad Los Angeles Clippers 110:102. Domácí spoléhají na produktivitu Chrise Paula, který v průměru nastřílí za zápas 23,8 bodu. Druhou oporu ofenzívy byste už těžko hledali, jen David West jakžtakž drží krok. Obrovskou komplikací je absence Paula, který si v pátek poranil kotník.

Oba celky se utkaly minulou středu, Phoenix zvítězil 124:104. Tehdy celek Suns proměnil 55,4 procenta svých střel a zaznamenal sezónní maximum v počtu nastřílených bodů. Následující den byl odvolán trenér Hornets Byron Scott.

Na vítězství New Orleans si můžete vsadit v kursu 2,89, na výhru Phoenixu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,43. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 14.

Reklama